Korekcija grudi nakon drugog dojenja

Nije tajna da trudnoća i postporođajni period mogu ostaviti traga na tijelu žene. Iako se nakon poroda većina rasprava uglavnom vodi oko skidanja kilograma, grudi su dio tijela na kojem ćete uočiti najviše promjena. Mijenjaju se za vrijeme trudnoće, ali i poslije trudnoće. Nakon što sam rodila i dojila drugog sina, moje grudi nisu bile kao ranije i željela sam promjenu – željela sam da moj simbol ženstvenosti bude kao ranije.

Prije nego što sam se odlučila za korekciju grudi bilo mi je važno da se upoznam s implantima tačnije da vidim ko će to biti sastavni dio mene do kraja života. Kada sam razgovarala sa doktorom Čvorkom u Našoj maloj klinici, kada je vidio moju konstituciju i kada me pregledao na uređaju Vectra odmah je znao šta je to što mi treba.

Moj savjet prije svega je da znate šta želite, šta vam se dopada i kako želite da izgledate. Ja sam željela da imam prirodan izgled, ugodne grudi i lijep dekolte. Iako ja ne planiram da više dojim i rađam napominjem da sa ovim impantima to možete raditi bez problema. Dokori u klinici su mi rekli da je za mene najbolje da rade tehniku dual plane, što znači djelimično se stavlja pod mišić, djelimično pod žlijezde.

Kada sam ušla u operacionu salu bila sam opuštenija nego prvi put valjda što sam znala šta me čeka. Imala sam malu anegdotu, dok sam ležala kažem ja dr. anesteziologu, joj ne znam da li mi ovo treba, kaže on “ čekaj da vidim pa da ti kažem , zadiže onu plahtu i reče treba. Toliko me je to oraspoložilo i nasmijalo, u tome mi i reče misli na nešto lijepo i tako zaspah. Probudila sam se u svom apartmanu, imala sam drhtavicu i jake bolove, iskreno boljelo me je jako čudno, kao neki pritisak ili kao da ću izgubiti dah. To je trajalo nekih cca 2 sata, nakon što su medikamenti počeli djelovati tako je i bol jenjavala, da bi došla samo do nelagode kao da je upala mišića. Najnelagodnije je kada krenem ustajati iz ležećeg položaja, ali da se razumijemo danas je treći dan od zahvata.

Mnogi ste me pitali da li sam se pokajala I da li bih opet ako bih morala da radim radila, opet bih sve ponovila posebno kada vidim rezultat. Ja sam toliko sretna kada vidim kakvo stručno osoblje imamo u Našoj maloj klinici, koliko ti ljudi vole svoj posao i koliko se posvete svom pacijentu.

MENTOR MemoryGel grudni implantati sadrže najnoviju generaciju silikona. Napunjeni su jedinstvenim silikonskim gelom – kohezivnim gelom koji se sigurno i ravnomjerno drži zajedno da bi se postigao prirodan osjećaj koji liči tkivu dojke, zahvaljujući  čemu  je razlika između prirodnih dojki i dojki s implantatom manje vidljiva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *