Zrak nam je zagađen, treba nam prečišćivač zraka

Predhodnih dana pisala sam i pričala o zagađenosti zraka i o tome da sam odabrala prečišćivač zraka koji je zadovoljio moje i potrebe moje porodice.

Kada sam prije nekoliko dana pitala gdje da nađem prečišćivač zraka većina vas me je uputila u OBI gdje sam i pronašla najbolji prečišćivač za moje i potrebe moje porodice. Odabrala sam Soehnle koji ima troslojni sistem filtera koji uklanja do 99,2% svih čestica. Namijenjen je za površinu preko 50m2. Volim što je jednostavan, uklapa mi se u prostor ali prije svega radi ono što najbolje „zna“ a to je da vodi računa o našem zraku. Poražavajuće su statistike da je zrak u stanu zagađeniji 6 puta od onog vani. Imam dva klinca, jako je važno da udišu svjež i čist zrak. Udisanje zagađenog zraka pokreće zbunjenost pluća. Sve više djece postaje asmatično zbog lošeg zraka i čestica PM10 i PM2.5. Ako ne možemo uticati na zrak vani svakako možemo na onaj u našem domu.

Danas smo imali i sutaciju da je padao Industrijski snijeg koji je jako prljav i zagađen. U sebi sadrži čestice prašine i prljavštine i karakterističan je za industrijske zone, a tako je i u većini gradova u BiH.

Evo donosim fotku koju sam napravila danas s prozora svoje kancelarije i drugu kada sam krenula kući pa otišla po svježi zrak na Trebević.

Sarajevo
Na putu ka planini

Zrak u zatvorenim prostorijama je 6 puta zagađeniji od onoga vani, zamislite šta se dešava sa našim plućima i plućima naše djece. Kakav je to šok za pluća. Zato sam odlučila da kupim prečišćivač, pronašla sam ih jako puno u OBI centru i tamo me je dočekala dama koja je upoznata sa svkim uređajem i koji su benefiti svakog od njih. Odabrala sam ovaj jer ima sve što nam treba, da vidimo kakvo je stanje, da pokrije što veću površinu i da nam se slaže u ambijentu jer ipak će biti stalno aktivan 😊.

Svakako savjetujem da nabavite svoj prečišćivač zraka za domove ili urede, ne zaboravite i maske jer kako kaže doktorica bolje ikakva maska nego nikakva 😊.

Soehnle

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *