Eterična ulja daju posebnu notu svakom danu

Difuzija života je posebna, to vam je kao da uzmete difuzor u njega ukapate par kapi sreće, ljubavi i pozitivne energije.

Već nekoliko dana svakodnevno koristim difuzor s kojim me je upoznala divna mlada mama. Nisam bila informisana o eteričnim uljima, o njihovim mnogobrojnim ulogama. Mislila sam to su samo kapljice koje nam daju miris, osvježavaju prostor, a zapravo su mnogo više od toga. Realno upoznala sam se sa njima ali još uvijek ni blizu koliko se toga treba znati.

Evo odakle počinje priča “mojih” eteričnih ulja. Young Living osnovan je 1994. godine. Osnovali su ga D. Gary Young i njegova supruga Mary Young. Započeli su svoju priču sa samo jednom organskom farmom gdje su uzgajali nekoliko vrsta biljaka za potrebe proizvodnje eteričnih ulja.

Danas Young Living ima farme po cijelom svijetu i vlasnik je svih farmi na kojima uzgajaju svoje biljke. Sve biljke koje se koriste u eteričnim uljima, uzgajaju se na svojim prirodnim staništima. Young Living je vlasnik brojnih farmi i destilerija diljem svijeta na kojima proizvode eterična ulja kako bi osigurali da biljke rastu u svom prirodnom okruženju.

Proizvodnja eteričnih ulja generalno je slabo zakonski regulisana. Kompanije mogu stavljati na svoje etikete izjave kao 100% čisto eterično ulje iako ono to nije? Lažna terična ulja lako ćete prepoznati po vrlo pristupačnoj cijeni, po tome što na etiketi pod sastojci piše više od samo latinskog naziva biljke ili će na istoj etiketi biti istaknuto da nikako nije sigurno za primjenu na koži, da su zapaljiva itd.


Da bi eterično ulje moglo biti 100% čisto i certificirano kao terapeutsko, mora biti dobijeno uz najviše standarde proizvodnje i kvalitete, te je jedino takvo ulje sigurno za primjenu u aromaterapijske svrhe.

PSK

Ja sam se odlučila za Premium starter kit. A evo i zašto, zato što na jednom mjestu dobijem bukvalno sve što mi treba. Kada mi je Anida, poznata na instagramu kao “carolija etericnih ulja” govorila kolika je cijena iskreno sam se malo zapitala, ali kada mi je detaljno objasnila i pokazala računicu shvatila sam da je više nego isplativo. Evo šta se to nalazi u Premium starter kitu: 12 vrhunskih eteričnih ulja, od kojih su 6 čista ulja, a 6 blendovi.

DewDrop difuzor i ovlaživač zraka. DewDrop je atomizer što znači da svaku molekulu eteričnih ulja razlaže na atome koji na zdrav način udisanjem ulaze u naš organizam i ostvare svoje djelovanje.

Dvije vrećice zdravog NingXia napitka koji se bazira na eteričnim uljima.

Staklene bočice za uzorke ako želite neka ulja podijeliti s prijateljima.

Roller nastavak za bočice.

Kartice i priručnik s informacijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *