Prelazak na krutu hranu uz Avent 4u1

Još za vrijeme trudnoće svaka majka počinje da brine o svakoj namirnici koju unose. O kvaliteti i sigurnosti, o načinu pripreme. Ta briga se nastavlja i traje sve do trenutka kada naši mališani postanu veliki ljudi koji samostalno donose odluke.

Veliki je izazov prelazak na krutu hranu, kako bebama tako i mamama. Jako je važno pripremiti kvalitetan, siguran i zdrav obrok. Mnogo je ljepše i bolji je osjećaj kada to uradimo sami nego kada kupimo već gotovu.

Mnogima je ovaj period jako stresan, donosi mnogo izazova, neki od nas su zbunjeni ne znaju šta i kako pripremati, u trenutku se pomisli pa ne smije se ovo, ne smije se ono ali u biti se može mnogo toga. Samo je važno spremiti kvalitetno. Mi kada smo odlučili da kupimo Avent 4u1 mikser, kuhalo znali smo da ćemo pripremati zdravo i ukusno. Ne bi vjerovali ali hrana koju sam smatrala neukusnom i bljutavom, sada ima drugi smisao. Ukusna je, mirišljava, svojih prirodnih boja. Tako da pored toga da pripremamo bebi, svi se malo “ogrebemo”.

Prije nego smo se odlučili za kupovinu degustirali smo hranu u babycentru i nismo mogli da vjerujemo s kojom lakoćom i brzinom smo dobili ukusan i zdrav obrok. Dok smo odabrali neke stvarčice za bebu i Petru lego kockice, hrana je bila spremna. I nije bilo nikakvog presipanja, dodavanja, sve u jednom uređaju.

Avent 4u1

Također uz uređaj dobijete priručnik za recepte, ideje, čak jelovnike za sedam dana i to za sve uzraste naših beba. Pored priručnika važno je da osluškujete vaše mališane, važno je šta se njima sviđa pa tek nama.

I evo dok čitate, zamislite mekoću kuhane jabuke na pari Avent 4u1 kuhala kako miluje vaša nepca :-). Moj stariji sin sam sebi priprema dezert, upali da skuha jabuku i nakon toga doda mljeveni keks i uživa u ukusnom obroku.

Avent 4u1

Zdravo kuhanje na pari:
• Kuhanje na pari je zdravo kuhanje. Para cirkulira odozdo prema gore, omogućujući ravnomjerno kuhanje svih sastojaka bez prokuhavanja.

Olakšano hranjenje:
• Od kuhanja na pari do miješanja, sve u jednoj praktičnoj posudi
• Priprema na pari, miješanje, odleđivanje i podgrijavanje vaših domaćih obroka
• Pripremite do četiri obroka odjednom u posudi kapaciteta 1000 ml
• Posudu i nož možete prati u perilici posuđa, a spremnik za vodu lako je dostupan
• Obavijest zvučnim signalom

Priprema obroka za bebe za svaku fazu odvikavanja od dojenja:
• Od pirea do grudaste hrane, za svaki korak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *