Sve su pelene pelene, samo je Pampers zakon :-)

Već sam pisala o pelenama, do kada ih koristiti ?Kako se odvići? Tada nisam ni slutila da će mi uskoro ponovno trebati.

Pitate me često koje pelene koristimo, da li smo zadovoljni, kako odabrati prave?, itd.  Iskreno mi nismo eksperimentisali, znali smo da je naš izbor Pampers. Par puta smo dobili na poklon «torte» od pelena i bilo je i drugih proizvođača, prvo sam ih pomirisala pa me suprug pitao zašto ih mirišem neću ih jesti :-), tako je, neću ali ja bih u mraku, zavezanih očiju prepoznala Pampers po mirisu. Taj karakteristični miris me odmah asocira na mirišljavu i nježnu bebinu kožu, koja je prije svega suva i sigurna. Druge pelene nam nisu odgovarale jer su nekako bile plastične, krute i tekućina nam je curila sa strana.

Napominjem nismo probali sve, samo one koje smo dobijali. Predpostavljam da se neke mame neće složiti samnom ali tu smo da razmjenimo iskustva :-).

Iako se ljudi najviše žale da najviše novca troše na pelene, što zaista jeste tako nikada nisam razmišljala da je to prostor gdje ćemo uštediti, naprotiv za pelene nam nikada nije bilo žao izdvojiti novac. Bebama je najvažnije da su site i suve jer u suprotnom biće plačljive, neraspoložene i razdražljive.

Nikada nisam pisala o pelenskom osipu jer zaista nismo imali iskustva, bar ne do sada. Petar je koristio Pampers pelene dok nismo prešli na Pampers gaćice, toliko praktične da ih je sam stavljao i skidao kada krene na spavanje, za svaki slučaj.

Sada koristimo pelene, nekako smo odlučili prvo koristiti Premium care, koža novorođenčeta je osjetljiva i nježna, nije navikla na spoljne uticaje i prvo što je dodiruje je upravo pelena. Baš zato smo se odlučili za Pampers. Pampers pelene zaista zadovoljavaju bebine potrebe, bebina guza je suva i kada je pelena poprilično «puna». Tokom noći nekada promjenimo pelenu ako je beba kakila ali sada već izdržimo cijelu noć sa jednom pelenom. Iskreno jedva čekam da bebac još malo postane aktivniji i prelazimo na Pampers gaćice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *