Kako odabrati kišobran kolica

Svi koji me poznaju lično, i oni koji me prate na društvenim mrežama znaju da posljednjih 5 godina uživam u kupovini proizvoda za svoje mališane. Kada smo kupovali prva kolica nije me zanimala funkcionalnost, težina, točkovi itd. Najvažnije mi je bilo da su ljepa i posebna. Tako smo odabrali u babycentru Petrova kolica koja su super cool bila nama, a njemu nikako :-).

Sada kada smo kupovali Aleku kupili smo samo sportski dio a koristili smo ram  od Petrovih kolica. Petrova su tada bila olive zelena, sve nam je nešto bilo u toj boji od kuhinje do kupatila :-).

Evo Alek je sada napunio 8 mjeseci, dosta smo putovali i tek planiramo da putujemo i kolica su počela da nas ograničavaju. Imamo veliki automobil, krovne nosače i kofer, međutim u avionu nisu poželjna, kao ni u restoranima i bilo gdje u zatvorenim prostorijama. Odlučili smo da kupimo kišobran kolica. Sa Petrom smo zbog poslovnih putovanja imali kišobran kolica ali sam im dosta toga zamjerala.

Toliko su lagana i praktična da možete hodati na štiklama :-)

Kada sam otišla u babycentar znala sam da će imati nešto posebno, drugačije baš za nas i naše potrebe, a opet da zadovolji estetiku. Odlučili smo se za Cam cubo kolica.

Evo pišem svoja iskustva, a možete i poslušati video.

Cam cubo

Prvo pogledajte same karakteristike kolica koje su presudne kod mnogih prilikom samog odabira, meni do sada nisu bile važne ali sada sam shvatila koliko je bitno znati sve prije same kupovine i šta pitati prilikom odlaska u trgovinu.

Karakteristike:

Vrlo lagana kolica cca 6,8 kg)

Aluminijska konstrukcija

Više položaja nasona (nulti položaj)

Široko i duboko sjedalo,

Ručka za guranje spojena sa sistemom za sklapanje kolica

Odstranjiva i sklopiva prečka.

Prednji okretni točkovi sa centraliziranom kočnicom

Mekane prednje i zadnje suspenzije

Sigurnosni pojasevi  s 5 tačaka vezanja

Mekana podstava na remenčićima

Pojas za nošenje

Košara za kupovinu

Slobodno stajanje u sklopljenom stanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *