Uvođenje krute hrane

Iako je dojenje osnovna hrana beba šest mjeseci neki roditelji se odluče ranije probati da bebama uvedu krutu hranu. Ja sam dojila isključivo i dalje dojim. Sa nepunih 6 mjeseci odlučili smo da probamo uvesti jabuku. Iako savjetuju da treba krenuti sa povrćem ja nisam, nisam ni sa prvim sinom, iskreno mislim da nema veze da li će poslije beba jesti sve. Danas moj stariji sin jede sve, voli ljuto, kuhano, zdravo i manje zdravo :-).

Mi smo krenuli i sa povrćem i voćem, Od povrća kuhamo krompir, tikvice, mrkvu koja je mom sinu najdraža. Od voća koristimo jabuke, kruške, višnje, marelice, breskve. Banane nismo još počeli da jedemo, valjda što ih ja ne volim, moj stariji sin je jeo kao beba ali sada nije ljubitelj.

Uveli smo i rižu, rižolino (koji ne sadrži gluten pa je izvrstan odabir za djecu i odrasle koji boluju od celijakije) i palentu. Dodajemo i maslinovo ulje u pripremu nekih jela. Rižolino se sastoji od: rižino brašno 99%, vitamini (tiamin-mononitrat, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, L-askorbinska kiselina, DL-alfa-tokoferol acetat, folna kiselina, nikotinamid), željezo pirofosfat .

Rižolino je zakon

Ono što je bitno da kao i kod svega tako i kod dohrane slušate svoju bebu, nemojte odustati od neke namirnice ali nemoj te ni pretjerivati ako vidite da joj se ne dopada.

Donosim jedan recept koji je jednostavan i mi smo ga “dobili” od drugarice.

Za pripremu potrebno par minuta.

Skuhati 100-150ml vode, dodati supenu kašiku palente i dok je još palenta vruća dodati pola kafene kašike maslinovog ulja. Ohladiti i poslužiti bebi, moj sin je u slast pojeo.

Palenta s maslinovim uljem

Ne zaboravite iako smo uveli čvrstu hranu i dalje nastavljamo da dojimo, naravno ukoliko beba želi i uživa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *