Putovanja sa djecom

Ukoliko zamišljate da će vaša putovanja sa djecom biti opuštanje, guštanje, ispijanje vina grdno se varate. Naravno ovdje govorim o putovanjima gdje idete sami sa djecom bez teta, baka i drugih servisa.

Želim vas inspirisati da putujete više sa svojom djecom. Želim da svi znaju da je putovanje s djecom dobro za nas, dobro za porodicu i da uopšte nije neizvodljivo.

Mama i ObLutak u Dubrovniku

Mi iskreno svuda putujemo sami, ne koristimo “baka servis” jer su nam obje bake mlade, ambiciozne i zaposlene :-) a i da nisu opet ih ne bi angažovali, naša djeca, naša briga.

Sa svojom djecom možete obići cijeli svijet, samo je bitno da se dobro organizujete, “naoružate” strpljenjem i napravite sopstveni mikro svijet. Ukoliko počnete sa putovanjima još dok su bebe sigurno da će to postati njihov način života i da će voljetii vrijeme koje provodite zajedno.

Prije nego odemo na bilo koje putovanje, pa čak i ono na dan, provjerimo šta nas tamo očekuje, pored toga kakvo je vrijeme gledamo sadržaje za mališane, mjesta gdje se ne puši, gdje se može sa kolicima itd.

Momci u Herceg Novom

Kada su vikend i duža putovanja gledamo da imamo blizu ljekare i medicinske ustanove. Da nam je sve na dohvat ruke, da nema puno nošenja stvari i toveranje gore-dolje.

Od kada smo postali roditelji znali smo da više ne idemo nigdje kako bi mi uživali, nego kako bi mi kao “porodica” kao tim uživali, bili zajedno i još više se zbližili.

Ne kažem da nije moguće odmoriti, jer kada djeca zaspu, ostaje vam vrijeme za vas, za mamu i tatu, mada naše vrijeme opet bude oko djece :-) pričaj dugodovštine od tog dana, ko je šta radio itd.

Tata i ObLutak u Splitu

Mi nikada ne putujemo bez zdravstvenog osiguranja. Jako je bitno imati ga, daj Bože da nikome ne zatreba al kako mi kažemo neka ga zlu ne trebalo.

Ja sam ranije nosila nekoliko kofera, pakovala što treba i ne treba, a onda sam skontala, daj mi par pamučnih majica, pantalone, udobne tene i to je to. Želim da mi je ugodno, prijatno, jer ako meni nije moja nervoza prelazi na ostale članove i naše putovanje bude katastrofa.

Ono što je bitno da ne budemo gladni :-) , kada si gladan nisi svoj i realno je tako. Zato ponesite sendviče, dovoljno vode, voće i uživajte. Nekada i sama vožnja u automobilu bude bolja od destinacije na koju idete.

Tata i ObLutak

Gledanje kroz dječje oči je magično i dobro je za njih, ali i za nas. Naš sin od 5 godina vidi neke stvari koje mi možda i ne primjetimo.

Planiramo i dalje putovati, koliko nam obaveze i finansije budu dozvoljavale, ali zato je planiranje najbolje. Od toga kada krenuti do toga koliko novca potrošiti. U budućnosti smo planirali iskusiti sve čari putovanja, luksuzna odmarališta, kampiranje, glamping, krstarenja, hotele, pa eto vidjećemo. Pisaću gdje nam je kako bilo, možda vam posluži, možda se i odlučite češće putovati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *