Moja druga trudnoća, posebna i drugačija

Moja druga trudnoća, posebna i drugačija

Ova trudnoća je zaista bila posebna, obilježilo je mnoštvo putovanja, što avionom, što automobilom, što sama što sa Petrom i suprugom. Mene je u ovoj trudnoći uuhvatila „skitnja“ samo bih negdje išla i putovala i tako najviše uživam.

Ulaskom u 2018.godinu poželjeli smo da imamo drugo dijete i smatrali smo da je pravo vrijeme za to. I prije nego sam uradila test za trudnoću znala sam da sam trudna, bila sam previše razdražljiva i često bih plakala. Vijest je bila sjajana, podjednako smo se obradovali i suprug i ja.

Iskreno prvih 6 mjeseci mi je prošlo jako brzo, nisam ni osjetila da sam trudna, iako je ova trudnoća bila drugačija od prve. Na početku sam imala mučnine, nisam povraćala ali bilo je neugodno i jedino mi je bilo lakše dok jedem i to samo obične kifle koje sam tokom dana znala pojesti ne znam ni broj. Sada isto uživam mada moram priznati zaboravila sam kako je biti trudan i nositi stomak a pogotovo sada mi je stomak veći nego sa Petrom. U prvoj trudnoći sam bila paničar i samo nešto osluškivala da li me nešto boli ili nešto nije u redu. Sada sam dosta opuštenija mada me više strah porođaja.

Iskreno moj život se nije promjenio, isti je kao i prije trudnoće osim da sam ja deblja i da jedem opuštenije :-). Nemam poroke tako da se nisam morala odreći ni cigareta, ni kafe ni alkohola. Sada sam samo povela više pažnje na namirnice bogate željezom  s obzirom da mi je posljednji put nalaz  pokazao nešto niše željezo nego što je dozvoljeno.

Apsolutno se ne slažem da treba jesti za dvoje, dug je period od začeća do poroda da jedemo za dvoje udvostručili bi normalnu kilažu. Priznajem da sam se ja opustila i da jedem više nego obično ali sve zavisi od dana do dana. Najviše sam se ugojila u prvih četiri mjeseca jer mi je bilo muka i jela sam kifle jer mi je samo tako bilo lakše. Mislim da treba osluškivati svoje tijelo i potrebe, ako vam se jede sladoled naravno da ćete ga pojesti, pa ako vam se jede hamburger pojedite ali ne da stalno jedete. Uvijek je dozvoljen neki „izlet“ kada je hrana u pitanju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *