Za djecu nikada nije kasno!

Kada se priča na temu kada postati mama često uđem u polemisanje.

Ja sam ostala trudna onda kada smo suprug i ja mislili da je vrijeme i da smo spremni da budemo roditelji, da vodimo brigu o novom članu i da mu posvetimo svu pažnju svijeta. Suprug i ja smo bili u dugoj vezi, živjeli smo zajedno i kada smo počeli razmišljati o dijetetu odlučili smo prvo da se vjenčamo. Vjenčali smo se u septembru a zatrudnjela sam u februaru naredne godine.

Moj sin danas ima 22kg mi ga nekada ljuljamo da zaspi i tako nekoliko puta tokom noći o tome sam mnogo pričala i pisala. Mislite li da mi je lako nositi ga u rukama, nije, a ne vjerujem da je lako nositi 22 kilograma u rukama? Naravno da nije ni sa 25, 35 ili 40 godina.

Nije mi lako da trčim za njim da ne padne, a ko me je lako, pa nikome ni sa 25 ni sa 40.

Kada je najbolje vrijeme za dijete treba da bude individualna stvar i odluka između partnera. Da se ne bi neki našli uvrijeđeni ili prozvani nemam ništa protiv mladih roditelja koji se odluče biti roditelji sa 20 godina. Isto tako  podržavam poznanice koje su se ostvarile kao majke u četrdesetima. I ne znam koja je potreba za komentarisanje šta si do sada čekala? Što vam je toliko trebalo? Ili ono tipično ogovaranje jao koliko su dugo u braku a nemaju djece.

Najbitnije je da vi to želite i osjetite da je pravi trenutak pa da li je to sa 20,30 ili 40 godina  to je na vama. Nemojte zaboraviti roditeljstvo najljepši osjećaj, tada imate drugara ili drugaricu za cijeli život, imate mazu, imate sa kim da pričate po cijeli dan, da se smijete, svađate , igrate, učite, grlite i uvijek iskreno „Volim te“.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *