Biranje autosjedalice

Roditelji vode računa o svemu što kupuju za bebe i djecu a nešto na čemu nikako ne treba štediti su svakako autosjedalice. Nije toliko bitno imati cool kolica, iako nije nebitno da se ne lažemo 🙂 jako je važnije odabrati pravu autosjedalicu. Mi smo već u trudnoći dobili  autosjedalicu od dede koji je jednostavno uživao u kupovini svega onoga što nije bilo dostupno kada smo mi bili mali, a onda smo kupili još jednu da ne bi premještali iz auta u auto. Te dvije sjedalice nisu iste, nisu ni istog proizvođača, iskreno ne nude jednaku udobnost. Imamo Chicco koja po meni iskreno nije za duga putovanja, djeluje čvrsto, ostvarila odlične rezultate na testovima ali opet nekako kruta, druga je Brevi, stvarno je mekana kao oblak, pjenasta i nju kosristimo za dalja putovanja, odnosno koristili smo jer smo već kilažom i visinom za novu sjedalicu.

Čitala sam danima, koju odabrati, koja je u “modi” i slično. Iako za ovo ne treba štediti ipak nam nije bilo svejedno odvojiti novac tek tako a da ne vidimo gdje kupiti.

Odlučili smo se za Cybex sjedalicu za djecu do 12 godina.

Ono što me je baš pogađalo je padanje glave tokom vožnje dok dijete spava, sada sam oduševljena optimiziranim naslonom za glavu koji se može nakositi i sprječava da glava pada prema naprijed dok spava. Glava se nalazi u sigurnom položaju.

Nježna glava i vrat dijeteta zaštićeni su u slučaju bočnog udara s bočnim štitnicima na autosjedalici. Osim što naslon za glavu omogućuje sigurnost djetetu, također omogućuje djetetu udoban položaj za spavanje.

Neke od prednosti ove sjedalice su : Autosjedalica raste s djetetom

Većina djece dosegne 55% svoje ukupne visine do dobi od 3 godine, a do 12 godina dosegnu 89% svoje visine. Ovo rezultira prosječnom stopom rasta od 60 cm tokom razdoblja korištenja autosjedalice.

Ventilacijski sistem omogućava ugodnu temperaturu prilikom sjedenja, čak i tokom vrućih dana.

Optimizirana linearno bočna zaštita od udara (L.S.P. Sustav Plus) apsorbira silinu udara u vrlo ranoj fazi.

ISOFIX konekt sustav postavlja se s jednim klikom i omogućuje savršenu zaštitu i stabilnost.

Jednom riječju pronašli smo sve što nam treba u ovom brendu i ovoj vrsti sjedalice. Za veliko čudo nismo morali moliti kumove da nam šalju iz drugih zemalja regije 🙂 nego smo pronašli u Bimaco prodavnici i to po akcijskoj cijeni.

P.S. Vežite djecu jer bez vezanja sjedalica nema nikakvu funkciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *