Nikada nisam željela biti samo mama, jel to loše?

Danas priča samo za „velike“ a opet usko vezana za djecu. Osluškujem danima mama nije ambiciozna na poslu kao žena koja nije mama. Kontam ko li je sada to smislio? E pa dragi moji mame su ambiciozne i to baš, možda i više od žena koje nisu mame. Mama upravlja svojojm karijerom dok podiže dijete, samo je bitno da ih kompanije podupiru i daju punu podršku. Ja sam sebi priznala, ja sam ambiciozna mama, hm možda nekada i previše. Kada pomsilim na svog sina i supruga znam da su dovoljno jaki da se nose sa ambicioznom majkom.

Već sam se naslušala priča o tome kakve tipove žena imamo, znate imamo žene domaćice i majke, žene koje rade i „ganjaju“ karijeru i one koje nisu ni jedne ni druge. Pa kako to odabrati? Hm, sreća nisam birala u mom slučaju učila sam po modelu. Moja majka, preambiciozna žena, divna supruga a još bolja mama. Nije zanemarila karijeru, odgajala je djecu, pravila ručak i peglala, zamislite stigla sve 🙂 .

#kolmixumojojkuhinji

Vrlo je jasno da ambiciozna mama nije rob mama. Žena koja voli svoj posao ne znači da treba da „spava“ na poslu, pa da li znači ako ostanem iza radnog vremena sam bolji radnik od onog koji ide na vrijeme, naprotiv možda je on baš sposobniji i svoje obaveze i planove uradi u roku. Nosi li ambiciozna mama posao kući, e pa ne nosi, kad samo čujem komentare „Jao koliko je ambiciozna, nosi posao kući i radi“, baš glupost e pa ja ne radim kući, ne nosim posao kući i neću nositi posao kući, al napominjem opet da sam ambiciozna 🙂 . Ako ste se nekada zapitali da li je loše što vam se radi a imate bebu, znajte da nije, naravno to je po meni, ali ako vas zanima šta čaršija misli e to je problem.

Majka treba ambiciju u svemu ne samo u poslu. Pa ne živimo u epskim pjesmama da smo žrtve, majke i supruge junaka što ih čekaju da se vrate i češljaju kosu. Majka je borac, snaga pa i za to treba ambicija, biti majka, supruga i uspješna žena. Sve se to može, ali ne zaboravite svemu treba naći mjeru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *