Zašto volimo Disney Cars

Već sam pisala na temu igre, igranja i omiljenih igračaka.

Oblutkova prva igračka koju je sam izabrao je bio autić Hot Wheels i skupili smo ih cca 286. Nikada nismo kupovali ništa drugo, nije volio plišane igračke, zvečke i “oružje” ni dan danas nemamo ništa od “oružja” ni vatreno ni hladno 🙂 e sad slagah, jedini pištolj koji imamo je na vodu, i opet ga više korstimo suprug i ja 🙂
Danas ćemo pričati o Cars autima, divnim likovima iz filmova Disney. Mi smo svi očarani njima, polako ih skupljamo, polako jer su skuplji od Hot Wheelsa.

U našu malu Disney Cars porodicu došla je nova družina i stadion “Thunder Hollow Speedway”. U pitanju je ekipa iz filma Cars 3. Thunder Hollow Speedway je trkaći stadion na kojem se održavaju demonstracijske trke. Staza broj 8 često se naziva “Crazy Eight”. Staza je napravljena od prljavštine, a zidovi su oblikovani bakljama i gomilama guma. Za one koji nisu gledali Cars 3, Lightning McQueen i Cruz Ramirez posjećuju stadion dok treniraju za trku Florida 500. Oni se takmiče pod lažnim imenima Chester Whipplefilter i Frances Beltline. Trka je haotična, a Miss Fritter i mnogi drugi “ozbiljno” povređuju jedni druge.


Mi smo prvo kupili Miss Fritter, zovemo je Rogomet tako joj je Oblutak dao ime. Pa onda “prljavog” Lightning McQueena i trenericu ili Cruz Ramireza. A sada smo kupili neobične sa posebnim točkićem kako bi “driftanje” bilo autentično. Za sada imao ova četiri, heh idemo dalje sigurno 🙂 . Poenta kod ove igre je da “sredimo” Miss Fratter tako što udarimo u njen prednji kraj i ona se podigne i možemo “pobjeći” iz stadiona ispod nje 🙂 . Ko je gledao film zna kakav adrenalin nosi vožnja po blatu gdje udara ko koga stigne i jedino što je bitno je “preživjeti” i pobjeći iz stadiona.

 

Možda će vam biti smiješno ali ja baš uživam u ovoj igri a najviše sam sretna jer moj sin voli da se igramo zajedno, sve troje, ali bude zadovoljan kada je jedno od nas sa njim.

Za sada imamo 60 Cars autića i da znate to je prilična investicija 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *