Jesen u našem sokaku

Jesen u našem sokaku ove godine odiše bojama, suncem i vedrim nebom.

Nisam ljubitelj jeseni i već tada me počinje hvatati depresija i panika jer je ljeto iza nas, nema mora, kupanja, sunca, lubenica i bosih nogica. Oktobar je, a sunce nas svaki dan obraduje i iznenadi, iako je zubato (do podne) ugodno je i stvarno utiče na raspoloženje, ne samo nas velikih nego i naših mališana.

Naši su dani jednako lijepi i ispunjeni kao i kada je ljeto. Radnim danima nemamo baš previše vremena za igru i zabavu, ali i vrijeme u kuhinji pretvorimo u zabavu i druženje.

Radni dan započinjemo standardnim obavezama, prvi se budi tata, onda Petar pa mama. Dok tata pije prvu jutarnju kafu, Petar se budi i odmah ide u dnevnu sobu, traži mlijeko. Tata mu sve to lijepo pripremi i njih dvojica prave plan za taj dan, šta će raditi kada tata dođe sa posla. Dok oni tako opušteno ispijaju svako svoj omiljeni napitak, mama histerično rovi po ormaru razmišljajući šta obući i šta se ne mora peglati.

Vikende provodimo u prirodi. Imamo vikendicu u blizini grada, gdje ljudska ruka nije uništila prirodne ljepote, izvore vode i šumu. Uživamo u bojama jeseni, mirisu domaćeg pekmeza od šljiva i igri sa životinjama, kako našim tako i životinjama naših komšija. Svi se nekako skupimo, i mali i veliki, psi i mačke. 🙂

Ovog vikenda smo uradili i nove fotografije baš na “selu” u blizini naše vikendice. Fotografije je radila talentovana Jelena.

 

 

Comments

    1. Post
      Author

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *